Stubb vaatii yleislakkoa

”Ei käy!” Perkules! Eikö tuo ollutkaan Vasemmistoliitolle ja ay-liikkeelle varattu kaikkiin esityksiin tarjottava ensisijainen vastaus? Nyt senkin varasti oikeistokapitalistisika, valtionvarainministeri Aleksander Stubb, kommentoidessaan työmarkkinajärjestöjen vaatimusta lykätä yhteiskuntasopimusneuvotteluja. Eikö mikään ole enää pyhää?

Stubb nimittäin ilmoitti tekevänsä kaikki sopimukset yksinään. Tai oikeastaan hän antoi niin mahtavan ilmoituksen yhdessä Sipilän ja Soinin kanssa, että he jopa odottavat yhteiskuntasopimuksen syntyvän ilman heitä. Että työntekijät edustajineen suostuvat järjettömiin leikkauksiin kaikkia vähääkään omistavaa luokkaa alempana olevien asemaan ja että he kirjoittavat sopimustekstinkin itse.

Stubb elää samassa maailmassa kuin useat työnantajat. Siinä maailmassa sopiminen on synonyymi kiristämiselle, käskyttämiselle, sanelemiselle, uhkaamiselle ja pelottelulle. Miten ihmeessä maan uusi hallitus oikeasti ajattelee, että helpottaa minkään sopimuksen aikaansaantia kun potkitaan koko kansa nurkkaan? Kaupanpäälle syljetään päälle huutaen ja syyllistäen, että kurjemmaksi olonne muuttuu jos ette niele viimeisiäkin ylpeytenne ja oman arvon tunteitanne rikkaiden etujen turvaamiseksi.

Ahne ay-mafia on lihottanut palkansaajien tilipussit aivan liian turpeiksi, huolehtinut että työttömät elävät luksuselämää loisien rikkaiden maksamilla verovaroilla ja juopot voivat rallatella vailla huolen häivää. Näkeehän sen jo työttömien leveistä vyötäröistä, että sosiaaliturva on aivan liian suuri!

Näiden stereotyyppisten ajatusten ylläpitämisellä ja kateuden ilmapiiriä luomalla Stubb kumppaneineen ajaa yleislakon vääjäämättä syliimme. Koko talouskriisin ajan rikkaat ovat jatkaneet rikastumistaan ja 90% väestöstä on köyhtynyt. Se on fakta. Köyhimmillä ei ole enää vaihtoehtoja ja kansainvälisesti Suomea suomitaan rajusti liian alhaisesta sosiaaliturvasta, jolla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta elää säällistä elämää. Tässä tilanteessa jatkuvien leikkausten tekeminen ajaa kansan joukkovoiman käyttöön, sen ovat oikeistopoliitikot ja Elinkeinoelämä tieten tahtoen tilanneet. Varoitukset eivät ole heille riittäneet lieventämään kurjistamistavoitteitaan, päinvastoin, se yksinkertaisesti ”Ei käy!”, Stubbia lainatakseni.

Populistiset oikeistolaiset ulostulot, joissa vaaditaan johtajia antamaan osan tuloistaan hyväntekeväisyyteen tai alentamaan palkkaansa, ovat vain silmän lumetta kansan sumuttamiseksi. Näillä toimilla ei pelasteta yhteiskuntaa. Pääomien progressiivisella verotuksella ja suoranaisella laillisen ja laittoman veronkierron kitkemisellä sen sijaan ratkaisut yhteiskunnan rahoittamiseksi olisi löydettävissä.

 

Teidän, J. Tuomiovaara

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s