Portit vittuun, ovet auki vallankumoukselle!

Hämmennyn aina kun joukkovoimaan nojaavien liikkeiden ovilla tulee portit vastaan – on sitten kyse ammattiliiton alue – tai työväenpuolueen toimistosta. Puhun siis ihan fyysisistä oikeista porteista – sellaisista joilla porvarit pitävät köyhälistön poissa alueiltaan. Portit saavat minut epäuskoisena vilkuilemaan ympärilleni ja varautumaan epätoivottuihin häiriötekijöihin. Pikkuhiljaa, siinä portin pielessä keskustellessani portteja vartioivan henkilön kanssa siitä mitä asiaa olen tulossa toimittamaan, alan miettimään, että olenkohan minä se epätoivottu häiriötekijä. Joukkovoima on ainoa voima joka voi nujertaa kapitalismissa työläisten sorron. Se edellyttäisi, että heittäisimme portit VITTUUN.

Duunarit pistivät hösseliksi PAMin historian ensimmäisessä liittokokouksessa ja linjasivat, että yhteiskuntasopimukseen ei ole PAMilla mitään intressiä lähteä mukaan. Emme ole porvareiden lattiapyyhkeitä! Minä yhtenä duunarilikkana siellä seassa korostin työväenluokan yhtenäisyyttä. Liiton tehtävä on hankkia duunareille paremmat oltavat, palkan ja työhyvinvoinnin muodossa. Sopimisen kulttuuri on palvelualoilla sellainen, että työnantaja sopii ja työntekijä pitää turpansa kiinni tai painuu kortistoon. Tehtävämme ei ole heikentää etuja ja tyytyä torjumaan elinkeinoelämän ja porvarihallituksen jabeja. Pettymys olikin sitten käsinkosketeltavaa kun lähdimme mukaan TYSKAan. Varastolta toveri totesi verojen ja työttömyysvakuutusmaksun jälkeen korotuksen olevan noin miinus 2,5 euroa. Kyllä, köyhistä ja syrjäytetyistä tulee huolehtia myös verojen muodossa. Kuitenkin tiedämme, että työantajapuoli kippaa tuloksensa veroparatiisiin ja ottaa valtiolta toisinaan tukiaisia ja sen päätteeksi pistää porukat pihalle YT lakia leikkiessään. Sitten me suostumme äärimaltilliseen palkkaratkaisuu? Odotan vain työttömyysturvan uudistusta, jolla työnantajan osuus ansiosidonnaisen rahoittamisesta poistetaan työllisyyden lisäämiseksi. Myös kirjastotyöntekijätoveri tiedusteli minulta, millä lihaksilla perustelemme sovitun palkkaratkaisun positiivisuuden kun hänen palkkansa nousee jotain lillukanversoja ja samaan aikaan köyhiä hakataan päihin. ”Missä solidaarisuus?” hän kysyi. Tällaista keskustelua olen käynyt viimeiset päivät toverieni kanssa.

He, jotka näistä ovat sopineet korostavat TYSKAn ja yhteiskuntasopimuksen erillisyyttä, joka tietenkin on ihan omituista kun ay-liike ei kuitenkaan elä kuplassa, vaikka kuinka haluaisimme. Minä ay-liikkeen jäsenenä kulutan yhteiskunnan katuja ihan samalla tavalla kuin hän – syrjäytetty köyhä – jota ilmeisesti ei lueta nykymallin mukaan työväenluokkaan, jota hallitus fudii niskaan.

Hallitusohjelma on puhtaasti omistavan luokan hyökkäys työntekijöiden ihmisoikeuksia vastaan. Meille taataan vähimmäisoikeudet laissa ja kansainvälisissä sopimuksissa. No, nyt porvarihallitus esittää sellaisia muutoksia, jotka rikkovat selkeästi ihmisten oikeuksia. Pääministeri Sipilä ilmoittaa, ettei hallitusohjelmaa tehdessä ollut edes tarkoitus selvittää sen lainmukaisuutta. Osan hallitusohjelman kirjauksista oikeusoppineet katsovat olevan perustuslain vastaisia. No niin, perustuslakiahan voi muuttaa.

Me PAMilaiset emme ole työnantajan omaisuutta. Ay-toverimme ja koko työväenluokka ei ole kapitalistin omaisuutta. Orjuus on niin nähty! Hallituksen linja leikata työläisiltä, köyhiltä, lapsilta ja syrjäytetyiltä tulee horjuttamaan yhteiskuntarauhaa.

Työntekijäpuoli kiehuu. Kolmikannan päälle on kustu ja räkäisesti nauraen se on tuikattu tuleen. Työväenluokan ja eliitin välille on syttynyt avoin konflikti. Työläisiin kohdistuva uhkailu ja painostus ovat tietenkin monelle tuttuja toimenpiteitä työpaikoilta. Hallitus toimii kuin taitamaton työnantajan edustaja ja järjestää Suomeen yleislakon. Muutama viikko sitten liittomme puheenjohtaja väläytti yleislakkoa jo tälle kesälle. Hän toteaa, että aktiivisimmissa osastoissa suunnitelmia laaditaan jo. Näinhän nuo tekevät. Kehotan kaikkia tovereita aloittamaan valmistelut omissa osastoissaan. Meidän täytyy olla varautuneita kun hallitus pakottaa ay-liikkeen yleislakkoon.

Hallitus on antanut meille lahjan. Mahdollisuuden toteuttaa ammattiyhdistys-uudistus solidaariseksi kansanliikkeeksi. Meidän tulee puolustaa koko työväenluokkaa ja varmistaa ettemme hylkää syrjäytettyjä, opiskelijoita tai lapsia.

Vaikka eliitti vihaa ihmisiä, me emme ole ihmisvihaajia.

Rakkaudella Yks likka

Mainokset

2 thoughts on “Portit vittuun, ovet auki vallankumoukselle!

  1. Hieno kirjoitus ajattelevalta kansalaiselta, kaikki nyt ajattelemaan mitä tämä tarkoittaa… solidaarisuus ylös ja nöyryyttäjät alas!!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s