Kansa liikkuu, jäämmekö me telineisiin?

22.8.2015 on suuri päivä. Rohkeimmat kaavailivat jopa yleislakon alkua kyseiselle päivälle. Mutta, joka tapauksessa luvassa on massaprotesti Helsingissä. Alustavasti on ilmoittautunut reilu 5,8 tuhatta (tilanne 27.6). Toki siis nämä ovat vain Facebook -ilmoittautumisia, joten hyvinkin voi käydä, kuten leikkausten vastaisessa lukiotyttöjen hömpöttely mielenosoituksessa. Paikalle ennakkotietoihin nähden tuli moninkertainen määrä ja arvostelijoille pitkänenä. LiittoX ei ole millään muotoa osallistunut protestin järjestämiseen, joten emme sitä mainostakaan.

LiittoX haastaa kuitenkin kaikki PAMilaiset ammattiosastot miettimään, että olisiko nyt syytä nousta barrikadeille? Olisiko nyt tilaisuus näyttää joukkovoimaa? Olisiko nyt mahdollista osoittaa, että meitä ei kyykytetä? Osallistua voi niin monella tavalla, niin monin eri keinoin, että resursseista se ei voi olla kiinni.

LiittoX haluaa myös haastaa PAMin puheenjohtajiston miettimään, että mitä PAM tekee nyt? Kansa on lähtenyt liikkeelle. Jokaisella viikolla tulee uusi ilmoitus mielenosoituksesta, jokaisella viikolla tulee uusia protesteja, mutta onko PAM osallistunut avoimesti yhteenkään. LiittoX kysyy; miksi ei? Liittokokous vaati toimintaa ja näkyvyyttä. Sen sijaan, että toimintaa tai näkyvyyttä olisi tullut, on tullut paimenkirjeitä, joissa todetaan, että Liittokokous käsitteli asian väärässä kohdassa tai että Liittokokous ei voinut tehdä asiassa päätöstä. Sen sijaan, että oltaisiin tartuttu toimeen, puolusteltiin sitä, että miksi hyväksyttiin TyKan optiovuosi.

Ann Selin totesi Kymen Sanomien haastattelussa (4.6.2015), että aktiivisimmissa ammattiosastoissa laaditaan jo suunnitelmia yleislakon varalle. LiittoX kysyy, että jos näin kerran on, mitä PAM liittona aikoo tehdä näiden ammattiosastojen tukemiseksi? Ammattiosasto on pienin ja jäsentä lähinnä oleva yksikkö. Ammattiosastot muodostavat Liiton, joten Liiton on oltava ammattiosastojen tukena. Mitä me teemme auttaaksemme niitä osastoja, jotka ovat valmiina taistelemaan etujensa ja oikeuksiensa puolesta? Haluammeko me dynaamisen, uudenaikaisen Ammattiliiton, jossa aktiiviset ammattiosastot jäsentä lähimpänä yksikkönä määräävät marssin tahdin ja suunnan, vai haluammeko me luutuneen liiton, joka keskusvetoisena vaikuttaa vain ja ainoastaan neuvottelu pöydissä?

LiittoX haluaa uskoa ja uskoo tietävänsä vastauksen näihin kaikkiin kysymyksiin. Sen takia nyt onkin toiminnan aika. Kansa on lähtenyt liikkeelle, se että jäämmekö me telineisiin, on kiinni meistä itsestämme. Nyt on aika herätä!

LiittoX, eli
Auer, Mira-Veera
Ravattinen, Niko
Tuomivaara, Joonas
Yrjönen, Isto
Suurmiekakri

Mainokset

2 thoughts on “Kansa liikkuu, jäämmekö me telineisiin?

  1. ”22.8.2015 on suuri päivä.”

    Tuossahan on loga valmiina ’tapahtuma’ päivään, näin ulkopuolisin silmin, hm.
    Ja kotimaisella, suomalaisella työllä paita ja painotyö sitten..
    +/- 0e tuotolla tai mahdollinen voitto oikeudenmukaisesti jakaen:-)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s