Tuhoan liikkeesi sellaisena kuin sen tunnet 

cropped-liittox.jpg

Sitä olen aina ihmetellyt, että kun puhun itestäni duunarina ja muut duunaritoverini puhuvat itsestään duunareina niin se on kuulema jotenkin kauhian väärin ja vanhanaikasta ja, että se ei kuvailisi tätä päivää.

No, Mc`Donaldsilla alotin työnteon kassana eli duunarina ja siitä olen erilaisissa duunaritöissä ollut kukkakaupasta varastoon. Ja aina ollaan oltu duunareita. Duunaritoverini ei ole tähän päivään mennessä kokeneet sanaa duunari mitenkään naisia ja miehiä tai työpaikkoja erittelevänä sanana. Päinvastoin. Sana tuo vahvan luokkaidentiteetin versus itsensä ylempään riistäjäkapitalistiluokkaan mieltävään pelleporukkaan. Tämä nyt vain yhen likan kokemus. Omasta kokemuksestahan me ruukataan jutella kun ollaan duunareita eikä tutkijoita. Vaikka kyllä kai ne tutkijaisetkin joskus jottain kokevat. Mistäpä minä mitään toisaalta tietäisin.

En koe ismejä itseisarvoista kunnioitusta ansaitseviksi. LiittoX on perustettu erilaisia yhteiskuntajärjestyksen muuttavia ismejä kannattavien kesken, jotka lopulta tavoittelevat samanlaista maailmaa. Kyse on tarpeesta oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan, jossa riistäjä on kalautettu pallilta alas ja ihmisillä on oikeuksia elää ja olla onnellisia. Tällä hetkellä meidän porvareilla on oikeuksia. Oikeuksia loisia meidän työläisten rahoilla ja työpanoksella. Tämän mallin kumoamiseksi teemme töitä. Vaikka edustamme nimellisesti erilaisia maailmoja olemme lopulta hyvin samanlaisia. Jaamme kokemukset ysärimaailmasta, työmaailman raadollisuudesta. 80-luvulla syntyneenä olen aloittanut työnteon maailmassa, jossa ihmisen vuokraaminen oli ainoa työmaailma johon oli mahdollista päästä töihin. Paskoilla ehdoilla tietysti. Palkkani työt aloittaessani oli 4,7€ tunnilta.

Siitä ismien kunnioittamisesta. Koen, että kuulun laajempaan työväenluokkaiseen nuoreen radikaaliin porukkaan, jonka työvänluokkaisuutta ei määrittele ammatti tai sukunimi. Meidän työvänluokkaisuuden määrittelee yhteinen haave paremmasta ja oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Toisilla ihmisillä on tarve ilmaista, ettei mikään muutu ja yritetty on ja muuta. Yleensä totean, että juu se, että sinä olet epäonnistunut ei mitenkään tarkoita että me epäonnistuisimme. Tämä onkin meidän nuorten radikaalien etu. Etu ettemme ole luovuttaneet. Kapitalisti voittaa aina kun vastassa on jo luovuttanut vasemmistolainen. Puolueet ja ismit eivät ole pyhiä. Olemme epäonnistuneet työväenluokkaisuuden opettamisessa työpaikoilla ja kaikkialla muuallakin yhteiskunnassa. Työpaikoilla trukki ei tule poikittain eteesi ja sen kyydistä hyppää vanha ay-nainen/mies kannustamaan liittoon liittymiseen. (paitsi näin minulle on tapahtunut) Työpaikallesi ei kävele ammattiliiiton edustaja ja kerro, että voit täyttää liittymislomakkeen myös työajalla (paitsi näin minulle on käynyt) Kukaan ei vie liittoon kuulumattomia taukohuoneeseen ja selitä heille mikä on liitto a b c ja selitä miksi rikkuruuden sijasta on suositeltavaa olla liiton jäsen (paitsi näin olen toiminut) Ennen saatettiin kotona kehottaa liittymään liittoon oman turvallisuuden vuoksi. Näitä kaikkia siis tapahtuu edelleen, mutta sitten on paljon porukkaa, joita tällaiset liikehdinnät eivät tavoita. Ammattiliitto on pääosin jumahtanut paperin pyörittelyyn omistamiinsa kiinteistöihin kun todellinen duuni työväenluokan eteen tapahtuu verissäpäin työpaikoilla. Pamin tapauksessa luottamusmiehet kuulemani mukaan ilmeisen yksinäisinä työpaikoilla. Tosin harvemmin olen niitä luottamusmiehiä nähnyt pamilaisilla työpaikoilla. Itseasiassa en koskaan, vaikka ehdin työskennellä ravintola-alallakin kahdeksan vuotta. Tilanne on katastrofaalinen. Luottamusmiehet siis joka ikiselle työpaikalle ja pikaisesti.

Luottamus on ongelma meillä Pamissa. Ensi soitto pamiin voi johtaa lähes luurin korvaan heittämiseen liiton työntekijän toimesta (no oli vasta ensimmäinen soittoni sen jälkeen kun eroamisen jälkeen liityin tähän liittoon uudelleen) tai vastauksia voi yksinkertaisesti saada saman hetken sisällä useita eri sisältöisiä. Tällaiset kyllä saavat likan aika hämilleen. Lopulta sitä toteaa, että mitäpä sinne liittoon siis soittelemaan. Eipä sinne pahemmin kyllä puhelinnumeroitakaan löydy webbisivuilta. Miten voimme ajatella että tämä liike selviäisi tästä kauhistuttavasta työväenaatteen lamasta kun asenteemme on jäsen (asiakas?) vihamielinen. Jatkuva parkuminen, ettei työntekijät järjestäydy on piiloutumisen ja selvitytymisen keino liiton täydellisestä epäonnistumisesta jäsenten suojelussa tässä verenhimoisessa kapitalismissa. Kyllä sen ymmärtää. Kamala kohtalo meillä kaikilla.

Ay-ihmisten  pitäisi keskittyä enemmän ylpeilemään porvarin kiusaamisella.  Sana ei muuten leviä. Tarvitsemme kehuskelijoita levittämään loistavia strategioita porvarin nöyryyttämiseksi. Nöyryys on porvarin keksintö pitää työväki kurissa.

Ay-ihmiset tietävät, että vaikka iso mahakas keski-ikäinen herra kertoo miten sinun on käyttäydyttävä, jotta käytöksesi olisi suotavaa ei sen tarvitse tarkoittaa, että tätä käskyä kukaan itseään kunnioittava duunarilikka lähtisi toteuttamaan. Mahakas setä saattaa esimerkiksi kertoa ilmoitusluontoisena käskynä, että ylitöihin on jäätävä, taikka saattaa muodostua ongelmaksi työvuorojen saaminen jatkossa. Tähän auttaa duunarilikat ja pojat jotka työpaikalla nykäisevät hihastasi, että hirastahan likka tahtia, jotta et loukkaa ihteesi. (kiitos siitä) Tai duunarilikat ja pojat työpaikalla, jotka vetävät pomoihmisen takahuoneen puolelle juttutuokiolle, että kuinka tuota uutta yhtä likkaa tulee kohdella yhtä kunnioittavasti kuin niitä muitakin duunari tovereita, jotka sulle aikaansa myyvät. (kiitos) Se yks likka selviää tuolla viidakossa vaan niiden duunarilikkojen ja poikien opastuksella.  Ay-tovereiden välttämätön tehtävä on ottaa toverit siipien suojaan ja näyttää ja opastaa kuinka täällä työelämässä voidaan toimia.

Ainoa vaihtoehtomme on kehuskella ay-elämän sankariteoilla ja levittää ay-vittumaisuutta ja kasvattaa ay-liikkeestä vahva joukkoliike, joka todella ottaa sen vittumaisten pikkupomon näppeihinsä ja suojelee duunaria. Siinä lääke, jolla saamme järjestäytymisen kuntoon.  Kehuskelu on niin vaikeaa, mutta se on niin välttämätöntä siskot ja veljet, niin välttämätöntä, jotta se porvari saadaan kuriin! Aletaanhan kehuskelemaan!

 

Rakkaudella Yks likka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s