Ay-liikkeen tuomittava immoset ja halla-ahot

Kansanedustaja Olli Immosen kannanotot Norjan murheellisen terroriteon muistopäivänä ovat herättäneet paljon huomiota. Me Liitto X:ssä ajattelemme, että suomalaisen ay-liikkeen tulee tuomita hänen syrjivät, käsittämättömän epäinhimilliset sekä vihaa ja väkivaltaa lietsovat mielipiteensä! Ay-liike on maailman sivu ollut rauhansodassa, eikä tämä tee poikkeusta. SAK ja PAM ovat ay-liikkeen kovassa ytimessä jo useamman vuoden sitoutuneet syrjimättömän Suomen luomiseen. PAM päätti syrjinnänvataisesta ohjelmasta 2011 syksyllä, jota SAK hieman myöhemmin peesaasi.

Miksi juuri ay-liikkeen on puututtava fasismiin ja rasismiin, kysyt. Ensiksikin ay-liikkeelle on ensiarvoisen tärkeää, että elämme maailmassa, jossa jokainen ihminen on aivan oikeasti samanarvoinen, eikä kukaan ole oikeutettu tulla tuomituksi lopun elämäänsä syntymässä saatujen tekijöidensä mukaan. Duunareille on nimittäin aina ollut eduksi, mitä voimakkaamman, suuremman ja tiiviimmän joukon he muodostavat. Lisäksi on monia muita syitä, miksi nimenomaan ay-liikkeen tulee asia tuomita. Joitain niistä eriteltynä alle väittämien ja niitä tukevien perusteluiden valossa, jotka sitten yritämme perustellusti vesittää.

Väite: maahanmuuttajat vievät työpaikat

Perustelut: tyypillisesti ihmiset perustelevat maahanmuuttajien vievän ”suomalaisten” työpaikat sillä, että he tekevät liian halvalla töitä, eivät pidä taukoja, eivätkä ota pyhä- eikä ylityökorvauksia.

Vastaus: me Liitto X:ssä emme ole tavanneet yhtäkään palkansaajaa, joka olisi kieltäytynyt ottamasta lisää liksaa. Olemme kuulleet, että Teemu Selänne olisi joskus sanonut, että hän olisi tullut vähemmälläkin toimeen ja että Uuno Turhapuroista tuttu Härski Hartikainen olisi vaatinut köyhyysrajan alittavaa palkkaa. Heitä emme ole tavanneet, mutta taustoista riippumatta olemme tavanneet lukuisia ihmisiä, jotka pienen palkanlisän ottaisivat mielellään vastaan.

Tämän empiirisen tiedon valossa on siis huomattavasti hedelmällisempää pitää heikommassa työmarkkinatilanteessa olevien asemasta entistä paremmin huolta, jottei riistokapitalistit pääse kenenkään duunarin oikeuksia polkemaan tietämättömyyden, kokemattomuuden tai osaamattomuuden takia. Jokaiselle tulee taata oikeus minimipalkkaan ja kaikkiin palkan osiin riippumatta taustasta.

Väite: maahanmuuttajataustaiset ovat rikollisia

Perustelut: maahanmuuttajat ylikorostuvat rikostilastoissa määräänsä nähden. He tekevät enemmän rikoksia ”suomalaisiin” nähden.

Vastaus: on totta, että äkkiseltään tilastoja katsomalla näyttää kuin maahanmuuttajat tekisivät enemmän rikoksia ns. kantaväestöön nähden. Me Liitto X:ssä tiedämme kuitenkin faktat. Maahanmuuttajataustaisista on merkittävästi suurempi osa köyhiä kuin ”suomalaisista”. Kun rikosten määrää verrataan tuloluokittain, eivät maahanmuuttajat erotu poikkeavasti ”suomalaisiin” verrattaessa. Toisin sanoen, köyhät ”suomalaiset” tekevät yhtä paljon rikoksia kuin köyhät maahanmuuttajat.

Siksi meistä Liitto X:ssä on ensiarvoisen tärkeää kitkeä köyhyyttä ja taata kaikille yhtäläiset mahdollisuudet oikeaan palkkatyöhön, jolla itsensä voi elättää. Ay-liikkeen huolehtiessa kaikille toimeentulon takaavista työpaikoista, ay-liike on onnistuessaan merkittävin rauhanliike koko maailmassa. Jos saat rehellistä työtä tekemällä muita riistämättä itsellesi säällisen elämän mahdollistavan toimeentulon, olet huomattavasti epätodennäköisemmin sortumassa rikoksen tielle tai käytettävissä jonkun hullun vallankumouksellisissa verilöylyissä.

Väite: maahanmuuttajat vie meidän naiset.

Perustelut: mulla ei oo yhtään ja naapurin musulmaanilla oon nähny ainaki kolme

Vastaus: niin vie. Suomessa onneksi naiset kuitenkin pääosin saavat päättää itse tekemisistään ja valita myös kumppaninsa vapaasti. Meitä Liitto X:ssä kovasti ihmetyttää, ettei ”Suomen kansa” ole kuollut jo aiemmin sukupuuttoon. Kuka nainen oikeasti kaipaa miestä, jonka itsetunto on niin heikko, ettei katso naisen puutteen jatkuessa peiliin, vaan syyttää siitä naapurissa asuvaa iloisesti kaamoksen keskellä hymyilevää sotaorpoa?

Itseasiassa naisten tasa-arvoinen äänioikeus ja tasa-arvon edistäminen muutenkin Suomessa juontaa juurensa köyhien miesten aseman parantamisesta. Duunarimiehet saivat aikaan riittävän joukkovoiman vaatimalla naisille äänioikeutta samalla kun vaativat sitä myös köyhemmälle luokalle. Siis yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vaatiminen on ollut hyvin pitkään valtaväestön etu, me Liitto X:ssä ihmettelemme, miksei se sitä olisi myös nyt ja jatkossa.

 

Ay-liikkeen ja ammattiliittojen, siis työläisten, voima on kautta historian perustunut sille ajatukselle, että vain yhdessä voimme taistella säällisen elämän puolesta. Aina kun köyhät, keskiluokkaiset, omistavan portaan ulkopuolella olevat ihmiset keksivät syitä tapella keskenään, on työväenluokkaa ollut helpompi riistää. Siksi me Liitto X:ssä katsomme, että ammattiliittojen tulee voimistaa tätä yhteenkuuluvuutta ja kitkeä kaikkea syrjintää. Me katsomme, että vain siten, voimme kääntää luokkasodan työväenluokan voitoksi!

Rakkautta julistaen
J. Tuomiovaara

 

 

cropped-liitto-x-taustakuva-blogiin.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s