Työväenluokan yhteiselle viestinnälle suurempi tilaus kuin koskaan

cropped-liittox2.jpg
On ollut valitettavaa huomata, kuinka värittynyttä uutisointi 22.8. kokoontuneesta ”Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan” -suurprotestista on ollut. Vielä pahempaa on ollut ylipäätään valtamedioiden hyvin vähäinen uutisointi asiasta.

Media on oikeistolaistunut valtavalla vauhdilla. Tutkimusten mukaan joukkotiedotuseliitistä 50% kannattaa Kokoomusta, joka on huimaa nousua kahdenkymmenenvuoden takaisesta 21% kannatusluvusta. Onko siis ihme, että lehtien palstoille yltää huomattavasti helpommin työntekijöiden lakot, kuin työnantajien kohtuuttoman moraalittomat ja laittomat toimet, jotka useimpien lakkojen aiheuttajina ovat olleet?

Media suitsuttaa kiistattomana tosiasiana sitä, että leikkauksia ja vain leikkauksia on tehtävä, jotta Suomen talous saadaan nousuun. Väitetäänpä jopa, että työväenluokan edustajina toimivat eivät tarjoile vaihtoehtoja. He vain aina huutavat pelkkää eitä! Tosiasia on, että vaihtoehtoja esitellään ja esitetään, mutta niillä ei ole kuulijoita, koska kokoomuslaistunut valtamedia ei ole kiinnostunut niistä laajemmin kertomaan. Ja miksikäs olisikaan? Omistajilla on omat intressinsä muokata viestiä, jotta omaa imperiumia on mahdollisuus laajentaa entisestään.

Työväenluokan edustajilta, etunenässä puolueilta ja ammattiliitoilta keskusjärjestöineen, on kauan odotettu laadukasta ja tehokasta yhtenäistä viestintää. Heillä tulisi olla yksi yhteinen päivälehti, mahdollisesti televisio- ja radiokanavat, ihan vaan jotta tämän maan media-antiin saataisiin tasapuolisuutta ja kaikki katsantokannat kattavasti esille, jokaisen ihmisen saataville. Mutta ilmeistä on, että työväenluokan sisäiset valtataistelut ulottuvat myös tiedottamisen ja viestinnän saralle, jonka vuoksi yhtenäisen työväenluokan yhteinen viestintä on vielä kaukainen utopia.

Tällä hetkellä Suomen ilmatilaa hallitsee ideologisesti yksi media ja se on oikeistomedia. Mielenosoituksen vähäisessä uutisoinnissa nostettiin paljolti kansanliikkeen kannalta epäoleellisia asioita esiin. Media keskittyi enemmän yksittäisiin asioihin mielenosoituksessa, sen sijaan että olisi laajamittaisesti keskusteltu kansan kaduille saaneista poliittisista syistä.

Sillä välin kun työväenluokan sanaa ei saada kuuluviin valtamediassa, on kansanliikkeiden ponnisteltava erittäin ammattimaista viestintää harjoittaen, saadakseen edes jonkin verran palstatilaa lehdissä ja sekunteja uutisvirrassa. On löydettävä poikkeuksellista luovuutta ja tehtävä ns. sissimediaa, jotta oma viesti tavoittaisi kansan enemmistön.

Kun media on näin selkeästi sitoutunut ylläpitämään oikeistohegemoniaa, ei ole ihme, että viestinsä läpi saamiseksi uurastavat tavalliset kansalaiset aika-ajoin turhautuvat ja syyllistyvät ilkivallan tekoihin. Niin kauan kun valtamedia tukee ainoastaan poliittisen ja taloudellisen eliitin agendaa, näitä ylilyöntejä on valitettavasti odotettavissa, vaikka niitä ei hyväksyttävinä pitäisikään.

Liitto X tekee töitä yhtenäisen työväenluokan eteen, joka edellyttää myös työväenluokan yhteistä viestintää. Meidän on luovuttava nykyisistä hiljalleen pois kuihtuvista valtarakenteista yhteisen edun nimissä. Meidän on löydettävä yhteistyön malleja, jotka hyödyttävät meitä kaikkia ja vahvistavat osaltaan demokratiaa, oikeudenmukaisuutta sekä ilmaisunvapautta.

Mira-Yks likka Auer
Niko Ravattinen = Syndikaalinen Kravatti
Mikko Ruokonen, eli Perus Suomalainen työmies Haukka-Ryhänen
Joonas Tuomivaara = J. Tuomiovaara
Isto ”Setä” Yrjönen

cropped-liittox2.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s