Avoin työhakemus pääministeri Sipilän hallitukseen

Hyvä herra pääministeri, Juha Sipilä!

Olen ilolla seurannut kuinka tarmokkaasti olette ryhtyneet pelastamaan hyvinvointiyhteiskuntaamme. Erityisen innostava oli viimeisin listanne kustannuskilpailukyvyn palauttamiseksi. Se on erittäin inspiroiva ja tahtoisin kantaa myös oman korteni kekoon, näissä kaikkia kipeästi koskettavissa talkoissa. Koska koen, että minulla on erityisen hyviä ideoita, toivon että näette potentiaalini ministerisalkun arvoisena. Myös johtavan aseman virkamiespaikat kiinnostavat.

Aivan aluksi tahtoisin kertoa, että jo Teidän strateginen hallitusohjelmanne oli erittäin innostava ja se kirvoitti minussa monenlaisia ajatuksia. Suomi tarvitsee kaltaistanne Johtajaa, joka uskaltaa viedä vaikeatkin asiat maaliin.  Se oli se, missä nimenomaan Kataisen hallitus tuntui ontuvan, mutta teille se tuntuu olevan erityistä osaamisaluetta. Te ette tyydy vain kirjoittamaan tavoitteitanne paperille, vaan ryhdytte tuumasta toimeen, aivan kuten vaalien alla lupasitte. Noin suoraselkäistä Johtajaa ei tässä maassa ole aikoihin ollut! Kyllä näkee, että olette miljoonanne ansainneet.

Pidin hallitusohjelman kirjauksista, joissa ajatuksen tasolla jo ilmaisette, että palkansaajien asema tässä maassa tulee romuttaa. Myös muun muassa opiskelijoiden, lasten, perheiden, ympäristön, eläkeläisten, sairaiden ja maahanmuuttajien asema on ollut jo liian pitkään liian turvattu, aivan kuten tuossa 74 –sivuisessa ohjelmassa annatte ymmärtää. Kaikki ei tietenkään ole siellä suoraan sanottuna, mutta uskoakseni olen kuitenkin osannut tehdä tulkinnat siitä oikein. Ainakin tämä tämänpäiväinen ulostulonne valtioneuvoston tiedotteella antoi sille hyvää vahvistusta. Kyllähän sen kaikki tietävät, että rikkaat ja etuoikeutettuun asemaan itseoikeutetusti itsensä nostaneet palkkatyöläiset riistävät ne rahat yrityksiltä, joilla johtajat voisivat laajentaa toimintaa, tehdä laitehankintoja ja tuotekehitystä.

Ymmärrän hyvin, ettei asioita ole hallitusohjelmassa sanottu kaikilta osin suoraan. Se voisi aiheuttaa yhteiskunnassamme epämiellyttävää levottomuutta, joka voisi olla omiaan, että Kataisen hallituksen toimettomuus kokisi uusinnan heti Teidän hallituskaudella ja yhteiskuntamme pelastamiseksi tehtävät välttämättömät toimenpiteet jäisivät vain ajatuksen asteelle. Olen tästäkin huolimatta ollut kuitenkin havaitsevinani vaarallisen oloista liikehdintää kansan taholta, joka on pakottanut miettimään mahdollisia puutteita hallitusohjelmassanne.

Jotta ymmärtäisitte potentiaalini, annan tässä muutaman esimerkin, joilla havaitsemiani puutteita olisi mahdollista paikata. Mielestäni ne tulee pikimmiten laittaa täytäntöön, jotta saamme liennytettyä tämän kansan liikehdinnän, ennen kuin se pääsee hallitsemattomaksi. Lopulta ratkaisuni voivat olla myös kansantaloudellemme edullisempia kuin ohjelmaan nyt laaditut.

Näen visionne orjatyömarkkinoiden luomisesta. Leikkaatte työttömiltä heidän tuet, lisäätte velvollisuutta osallistua aktivointitoimenpiteisiin ja vähennätte työllisyyttä edistävistä toimista määrärahoja. Minulla olisi kuitenkin ajatus, jolla voisi olla tehokkaammat vaikutukset jo työssä olevien kykyyn arvostaa sitä, että heillä ylipäätään on työ.

Ehdotukseni on, että säätäisimme rikoslakiin uuden pykälän, jonka mukaan laiskuus olisi rikos. Meidän tulisi antaa työnantajien edustajille oikeus käyttää tuomiovaltaa niissä tapauksissa, kun työnantajilla herää epäilys työntekijöiden laiskuruudesta.

Lisäksi voisimme ottaa käyttöömme Suomessa jo pitkään unohduksissa olleen, mutta esimerkiksi Yhdysvaltojen muutamissa osavaltioissa menestyksellisesti toimivan, kuolemantuomion. Ymmärrän, että olette huolissanne julkisen talouden tilasta. Siksi onkin mielestäni vain puolitiehen ajateltu, että leikkaamme vanhuksilta ja sairailta. Kuolemantuomion voisi säätää juurikin pitkäaikaissairaille ja vanhuksille.

Tiedän, ajatus kuulostaa aluksi jokseenkin karskilta, mutta ajatelkaapa asiaa vielä näin. Olette kohdistamassa leikkauksia huonossa asemassa oleviin. Jo nyt Suomen sosiaaliturvan vähimmäistasoon on puututtu Euroopan neuvoston toimesta, joten mikä olisi reaktio, mikäli leikkaamme sitä vähimmäistoimeentuloa vielä entisestään? Tietänemme molemmat vastauksen kysymättäkin. Kuolemantuomiot voisi nähdä armokuolemina, joilla sairaiden ja vanhusten ei enää tarvitse kituuttaa kivuliaaseen ja epäinhimilliseen tapaan. Tällä säästettäisiin merkittävästi sairaanhoito- ja eläkemaksuissa ja takaisimme ihmisille kaiken kukkuraksi mahdollisuuden päättää elämä arvokkaasti.

Tarvittaessa kuolemantuomioon johtavia tekijöitä olisi helppo lisätä, jos tarvittavia säästöjä ei näillä keinoin synny. Oleellistahan on, ettei niiden ihmisten asema, joilla elämisen edellytykset ovat lähtökohtaisesti paremmat, vaarannu sen vuoksi että he joutuvat kantamaan julkisen talouden ylläpidosta kohtuuttoman suuren siivun.

Tässä esittelin vasta muutamia ajatuksiani hyvinvointiyhteiskuntamme pelastustalkoisiin. Toivon, että piditte niistä! Takaan, että minulla viriää paljon ja enemmän vastaavanlaisia ajatuksia, mikäli pääsen Teidän ministeriöiden ja ennen kaikkea elinkeinoelämän superasiantuntijoiden kanssa näitä asioita käsittelemään enemmänkin.

Suomi pelastuu vain rakennemuutoksia tekemällä ja ne on paras tehdä kerralla. Sanotaanhan, että laastarikin on parasta repäistä nopeasti. Mielestäni hallitusohjelmanne Ratkaisujen Suomen motto tulisi olla sanojenne mukainen: ”Niukkuus lisää luovuutta!”

Teidän

J. Tuomiovaara

cropped-liittox2.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s