Yleislakko! – rauhan ja rakkauden julistus

cropped-liittox.jpg

Suomessa on tultu tilanteeseen, jossa käydään riistokapitalistien ja työväenluokan välisen sodan viimeisiä taisteluita. Riistäjä-Sipilän hallitus on katsonut, että ay-liike ja koko työväenluokan nujertaminen on viimeistä viikatteen heilautusta vaille valmis.

1990-luvun alusta jatkunut hiljattainen työväenluokan aseman heikentäminen on ollut mahdollista vain, koska ay-liike on halunnut vaalia talouskasvua ja konsensusta. Eläkeläisistä yhä kasvava määrä elää köyhyydessä, opiskelijoiden toimeentulo on jatkuvasti heikentynyt ja yli 500 000 työntekijää elää alle köyhyysrajan. Euroopan neuvosto moittii Suomea aivan liian alhaisesta sosiaaliturvasta. Tuloerot ovat kasvaneet ennätysvauhtia ja hallitus pyrkii lisäämään kierroksia entisestään.

Yleislakkoa vilautellaan vastakeinona oikeistolaisten viimeisen moukarin iskun torjumiseksi tässä luokkasodassa, jossa työväenluokka ei ole edes herännyt vielä taisteluun. Meillä Liitto X:ssä ei ole mielessä vain ryhtyä torjumaan viimeistä selkärangan poikki napsauttavaa iskua. Me emme halua yleislakkoa voittaaksemme torjuntataistelua. Meidän tavoitteemme on rakentaa työväenluokan yhteisrintama, joka voi pysäyttää koko epäinhimillisen kehityksen. Oikeisto on käynyt yksipuolista luokkayhteiskuntaa vahvistavaa taisteluaan, joka syttyy sodaksi ainoastaan, kun työväenluokka alkaa taistella vastaan. Me haluamme sytyttää taistelun ja sodan, sen olemme toinen toisillemme velkaa.

Vain kamppailemalla voimme keikauttaa yhteiskunnan takaisin raiteilleen, jotta se toimisi niiden ihmisten parhaaksi, joista se muodostuu – ei talouden ja rahan ehdoilla. Me emme tarvitse muuta kuin vaurautta sen verran, että köyhimmilläkin on mahdollisuus ihmisarvoiseen ja säälliseen elämään. Vauraudella emme tarkoita rahaa, vaan ruokaa, vaatteita, asuntoa, terveyttä, sivistystä, ihmisyyttä ja mahdollisuutta toteuttaa itseään.

Vaurautta tässä maassa on jo nyt riittämiin, jos se vain jaetaan tasaisemmin. Tutkimus toisensa perään osoittaa, että Suomi on yksi maailman kilpailukykyisimmistä maista. Miten on mahdollista, että siitä huolimatta kykenemme päivä päivältä huolehtimaan pienemmästä osasta yhteiskuntamme ihmisiä? Kohta kukin joutuu pärjäämään täysin omillaan ja pelkästään se, millaiseksi ja millaiseen perheeseen synnyt sanelee, millaiset mahdollisuudet elämässäsi saat.

Vaadimme yleislakkoa, jotta tulonjako muutetaan päälaelleen. Vaadimme yleislakkoa, jotta ihmisillä olisi aito mahdollisuus päättää omasta elämästään. Työelämässä tämä voi tarkoittaa työntekijöiden hallitsemia tuotantolaitteita tai yritysdemokratiaa, yhteiskunnassa esimerkiksi demokraattisia vaikutusmahdollisuuksia ihmisen arkeen vaikuttavissa asioissa.

Teknologista kehitystä tulee käyttää ihmisten elämänlaadun parantamiseen, ei voiton maksimointiin ja vaurauden kasautumisen edistämiseen. Tarvitsemme lainsäädäntöä, joilla turvataan, että tuottavuuden kehityksen hedelmät jaetaan koko kansakunnan eduksi.

Sipilän hallitus ei ole esittänyt mitään keinoja, joilla todellisuudessa parannetaan taloutta puhumattakaan ihmisten elämän parantamisesta. Leikkaukset sairailta, vammaisilta, ympäristöstä, eläkeläisiltä, työntekijöiltä, työttömiltä, opiskelijoilta, lapsilta, perheiltä ja oikeastaan kaikilta muilta kuin rikkailta eivät luo minkäänlaista vakautta eivätkä edistä Suomen talouden kehitystä. Sen sijaan ne kasvattavat hyvinvointieroja eri ihmisryhmien välillä ja kiihdyttävät yhteiskunnan kahtiajakautumista.  

Suomi ei kaipaa leikkauksia, vaan lakimuutoksia, joilla rikkaita verotetaan kovemmin ja pääomia verotetaan siten, että yritysten on järkevämpää investoida tuotannon volyymin lisäämiseen ja tuotteiden kehittämiseen. Suomi ei kestä veronkierron mahdollistavia lakeja ja paisuvaa harmaata taloutta. Itse asiassa maailman kansat eivät kestä veronkiertoa. Maailma tarvitsee globaalin yleislakon, jotta vapaasti liikkuviin pääomiin saadaan ulotettua koura, jolla vauraus jaetaan tasaisesti niin, että kaikilla tällä pallolla on mahdollisuus säälliseen ja ihmisarvoiseen elämään.

Yleislakko on rakkauden julistus ihmisyyttä kohtaan. Heikoimmista huolehtiminen mahdollistaa jokaiselle yksilölle itsensä toteuttamisen. Oikeistolaisessa retoriikassa yksilöä turvaavaa lainsäädännön purkua perustellaan sillä, että porvari haluaa asettaa yksilön sopimisen vapauden kaikkien arvojen yli. Jos pidämme huolen, että jokaisella on mahdollisuus turvalliseen elämään, takaamme todellisen mahdollisuuden sopia ja päättää elämästään. Jos tätä turvallisuutta ei ole taattu, voi valtaa ja vaurautta omaava taho alistaa ihmisiä uskotellen, että kyse on heidän vapaasta tahdostaan.

Mikäli uskomme, että yksilönvapauden nimissä meidän tulee heikentää yksilöä turvaavia lakeja ja asetuksia, tulemme luomaan levottoman yhteiskunnan. Tällaisessa yhteiskunnassa rikkaat hyväksikäyttävät entistä enemmän köyhiä, ja ne, jotka eivät kestäisi tulla hyväksikäytetyiksi, hankkisivat elantonsa moraalisesti kyseenalaisin keinoin. Lainsäädännöllä voimme vaalia normaaleja hyvyyden normeja ja lainsäädäntöä purkamalla voimme toisaalta päätyä myös tilanteeseen, jossa silmitön ahneus ja itsekeskeisyys saavat mahdollisuuden toteutua täysin holtittomasti muiden kustannuksella.

Me Liitto X:ssä vaadimme siis yleislakkoa ennen kaikkea yhteiskuntarauhan palauttamiseksi ja pelastamiseksi, rakkaudesta ihmisyyttä kohtaan.

#liittox ❤

Mira-Veera Auer

Niko Ravattinen

Mikko Ruokonen

Joonas Tuomivaara

Isto ”Setä” Yrjönen

cropped-liittox.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s