Sipilä on paska bisnesmies – miljoonistaan huolimatta

cropped-liittox.jpg

Vuosikaudet media ja poliitikot ovat luoneet korutonta kuvaa Suomen tulevaisuudesta ja velkaantumisen vauhdista. Olemme tuhoon tuomittuja, Kreikan tiellä ja jos emme laittaisi pikimmiten tiukkaa säästökuuria päälle, tulisi paha EU ja veisi meiltä kaiken päätösoikeuden valtiomme asioihin. Lopulta Keskusta löysi sateen tekijän, miljonäärin ja menestyneen bisnesmiehen, joka taatusti pelastaa Suomen vääjäämättömältä tuholta.

Tarkoitan tietenkin yhä hyvin tuoretta pääministeriämme Juha Sipilää. Jos Riistäjä-Sipilä olisi maineensa veroinen bisnesmies ja mikäli hän haluaisi käyttää liikemiehen vainuaan oikeasti kansantalouden pelastamiseksi, lähestyisi hän asioita aivan toisella tavalla kuin nyt olemme nähneet. Yhtenä esimerkkinä käynee pitkäaikaistyöttömät.

Yksi pitkäaikaistyötön maksaa yhteiskunnalle keskimäärin 600 000€. Tuota työttömälle osin suoraan maksettavaa korvausta ja hänen välillisesti aiheuttamaa kustannusta vastaan valtio ei saa suoranaista lisäarvoa tuottavaa panosta. Mikäli piäministerimme Sipilä johtaisi valtiota kuten yritystä, hän miettisi, miten nämä ikävät kiinteät kulut minimoidaan. Tällä hetkellä hänellä on käsissään näitä 600 000 kiinteän kulun aiheuttavia ihmisiä kaikkiaan noin 110 000. Toisin sanoen Sipilä johtaa putiikkia, jossa toimettomana makaa 66 000 000 000€ sijoitus tai pääoma.

Jos hän säätäisi lain, johon hänellä olisi valta, kuten olemme karvaalla tavalla huomanneet, että valtion ja kuntien olisi palkattava nuo ihmiset palkkatyöhön, olisi 600 000€:lla mahdollisuus työllistää yhtä pitkäaikaistyötöntä helposti kymmenen vuotta. Mikäli tämä kyseinen ihminen tuottaisi lisäarvoa edes 50% hänelle maksetusta palkasta, olisi Sipilä juuri puolittanut ”yrityksensä” kiinteät kustannukset.

Mutta tämä ei oikeasti ole Riistäjä-Sipilän intresseissä. Kansantalous ei ole Juhan vatulointihatussa edes välillisesti pyörähtänyt kysymys. Oikeasti hän haluaa vain yritysten, omistajien ja johtajien etua. Sitä ajaessa valehtelulla ja kusetuksella oikeutetaan leikkauslistat, joilla puhaltaa viimeisetkin rahat köyhiltä rikkaiden taskuihin. Kun pitkäaikaistyöttömiä tehdään vielä toinen mokoma lisää, alkavat he kadehtia niitä, jotka pääsevät orjiksi niin kutsuttuun kuntouttavaan työtoimintaan. Se kun ehkäisee syrjäytymistä ja antaa kivasti rutiineja päivään. Todellisuudessa työttömät laitetaan tekemään aivan oikeaa palkkatyötä ilmaiseksi, mutta kun ei ole tietoa paremmasta, rupeavat orjatkin tappelemaan asemistaan keskenään.

Paskan bisnesmiehen merkki on myös sairauslomakarenssien asettaminen ja työaikojen pidentäminen lomia leikkaamalla sekä pyhäpäiviä poistamalla, ainakin jos niillä pyritään kansantalouden korjaamiseen. Suomessa on tehty erittäin laajaa tutkimusta siitä, miten ihmisen mahdollisuudet vaikuttaa oman työnsä sisältöön ja työn tekemiseen vähentää sairauspoissaoloja erittäin merkittävästi. Perseestä olevat esimiehet ja kankeat käytännöt, joissa korostetaan autoritäärisyyttä, ovat sen sijaan olleet tutkimuksissa jopa haitallisempia terveydelle kuin tupakointi ja muut epäterveelliset elämäntavat ja ero on vieläpä erittäin merkittävä.

Sen lisäksi, että karenssit korostaisivat työssä selviytymisen pakkoa, sairauspoissaolokarenssi toisi tullessaan jälleen satojatuhansia satunnaisia toimeentulotukiluukun apua tarvitsevia. Ei tarvitse pitää kummoistakaan matemaattista vatulointihattua päässä voidakseen päätellä, ettei 1200€ kuukausituloilla ole edessä muuta kuin sossun apuun turvautuminen, jos sinulta nyhtäistään kolmannes liksasta veke. Sipilän hallituksen ehdotushan kuului siten, että ensimmäinen sairaspäivä oli kokonaan palkaton ja lopusta saitsua saisit 80% palkastasi. Sipilä on jälleen pienituloisten naisten kukkaroilla ja ankeuttamassa erityisesti heidän elämiään.

Kouraisee näet eniten osa-aikaisia pienituloisia työntekijöitä, jos nämä karenssit jälleen laitetaan pakkokeinoin voimaan. Osa-aikaiset kaupan myyjät ja siivoojat tienaavat keskimäärin 1100 – 1300€ ja heitä on tässä maassa kymmeniä tuhansia. Jo kaupan osa-aikaisia myyjiä on pelkästään yli 50 000. Niin absurdilta kuin se kuulostaakin, niin nyt kysymys kuuluu, ovatko myyjät ja siivoojat yhtä hellyttäviä kuin kätilöt. Tuskin, koska myyjillä ja siivoojilla ei ole tarjota mitään jota heiltä leikata.

Ei oikeasti ole kätilöidenkään tehtävä pelastaa rikkaita, mutta palataanpa takaisin asiaan… 400€ viikkopalkasta jos leikataan kolmannes pois, ei sinulla todella ole muuta mahdollisuutta selviytyä, kuin sossun luukulta apua anoen. Tämä johtaa julkisen sektorin paisumiseen, kuten oikeisto tahtoo asian ilmaista. Tuet kun lasketaan julkisen sektorin kokoon. Tästä ihana pääministerimme keksisi jälleen leikkaustarpeita, säästötarpeille löytyisi jälleen uusi syy. Hän laittaisi julkisen sektorin taloutta kuntoon ja potkisi kunnista sekä valtiolta tavalla taikka toisella jengiä jälleen pihalle. Kierre jatkaa kiertymistään yhä tiukemmin.

Työaikojen pidentäminen on vihoviimeinen kansantalouden pelastaja. Senkin vitu… …vatulointiministeri Sipilä tietää varsin hyvin. Se luo lisää työttömyyttä ja sillä selvä. Se voi vähentää yritysten yksikkötyökustannuksia, mutta muistetaanpa sekin, että Suomen yrityksistä 99,8% on pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Heille kysymys on elämästä ja kuolemasta, jos työttömiä tehdään lisää ja heidänkin ansiotasoaan leikataan. Ei ole yrityksillä, jotka pääasiassa toimivat kotimarkkinoilla helppoa, kun asiakkaita on koko ajan vähemmän. Kulujen pieneneminen on huomattavasti vähäisempi etu verrattaessa, että asiakkaita potentiaalisesti katoaa markkinoilta tuhatmäärin.

Mitä tulee julkisen sektorin lomiin, on valitettavan populistista väittää, että julkisen sektorin pitkät lomat ovat liiallinen kuluerä. Kun julkisella sektorilla työskentelevien työaikaa lisätään palkkoja nostamatta, saamme aikaan jälleen lisää työttömyyttä. Verotulot samalla pienenevät ja maksettavien tukien osuus kasvaa. Kierrämme samaa jo aiemmin mainitsemaani kehää ja joudumme jälleen leikkaamaan julkisista palveluista entisestään, koska tilastollisesti voimme osoittaa jälleen julkisen sektorin paisuneen ylisuuriin mittasuhteisiin.

Mutta googlatkaapa hyvät lukijat, Suomen julkishallinto on koko Euroopan tehokkain! Siis tehokkain jo nyt, ylipitkillä lomilla ja ylisuureksi paisuneena. Jos tästä jonkinlaista johtopäätöstä voisi vetää, tulisi sen mennä seuraavasti: lyhyempi työaika ja pidemmät lomat parantaa tehokkuutta.

No miksi se Orjuuttaja-Sipilä näin toimii, leikkauslistoja toinen toisensa perään esitellen? Vastaus on yksinkertainen. Palkkoja leikkaamalla suuryhtiöillä on mahdollisuus kaataa omistajien taskuihin entistä suurempi osuus firmojen tuloksesta. Tämä sama ollaan nähty yritysten maksujen lieventämisissä jo aiemmin. Meille piti tulla kymmeniä tuhansia työpaikkoja kun yhteisöveroa alennettiin. Ei tullut! Suuryhtiöiden voitot kasvoivat ja ne saattoivat samalla jopa säästöjen nimissä potkia henkilöstöä pihalle.

Kansalaisten kannalta epäsuotuisa kehitys pysähtyy vain yleislakolla! Emme saa sopimalla kuin laihoja kompromisseja. SAK, Lyly etunenässä, on jo itsekin ehdottanut, että palkansaajien tulee ottaa vastuulleen aiempaa suurempi osuus yhteisistä maksuista ja että ne poistettaisiin suoraan työnantajien osuudesta. Tätä on perusteltu solidaarisuudella heikoimpia kohtaan. Todellisuudessa se vahvistaa työnantajia, mutta ei vahvista kyllä lainkaan heikoimpia. Heikkoja tällä tavalla tehdään vain entistä enemmän. Yritysten, valtion ja kuntien velvollisuudella lisätä työllisyyttä aidossa palkkatyössä, heikkojen asema paranee ja heikkoja on vähemmän. Siksi, yleislakko!

Rakkaudella J. Tuomiovaara

LiittoX vei mun mandaatin

Mainokset

One thought on “Sipilä on paska bisnesmies – miljoonistaan huolimatta

  1. Mikäli en olisi työtön (tai oikeastaan vaikka olenkin) olisin todella huolissani hallituksen kärkihankkeesta, jolla pyritään ”osallistavaan sosiaaliturvaan” eli ”Osana mallin luomista selvitetään mm., voitaisiinko työttömyysturvaa käyttää nykyistä laajemmin osaamisen kehittämiseen ja työllistymiskynnyksen alentamiseen sekä työelämäosallisuuden vahvistamiseen.”

    Mielestäni tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että hallitus haluaa luoda alemman kerroksen työmarkkinat, joissa osa palkasta tulisikin valtion/kunnan kassasta. Nyt, kun meillä on työttömiä varmaan lähes kaikista ammateista, olisin ammattiliiton jäsenenä todella huolissani siitä, miten estetään tällaiset työmarkkinat, joissa työnantajan kannattaa pudottaa ”oikeaa” palkkaa saavia työntekijöitä tähän halpatyökastiin.

    http://valtioneuvosto.fi/hallitusohjelman-toteutus/tyollisyys/karkihanke2

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s