Laki vaan on ja hengenheitto tulee.

cropped-liittox.jpg

 

Yhteiskunnassa pelaaminen on toisinaan kuin ristiseiskan pelaamista. Vaikka yhteiskunta oikeasti on enemmänkin biljardipeli. Ristiseiskassa ratkaisuja voi tehdä kiivaasti pikaisella tahdilla koska mahdollisia vaihtoehtoja on vain suoraan alenevasti tai ylöspäin laskettavissa olevat numerovaihtoehdot. Biljardipeli sisältää myös vain yhden maalin kylläkin, mutta sen toteuttamiseen on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja ja niitä kannattaa aina harkita, siksi, että on merkittävää mihin kohtaan valkoinen pallo lopulta jää pelikentällä. Keitä jää kavereiksi vierelle seuraavaa vuoroa varten. Kannattaako kiepauttaa vallin kautta hiukan lähemmäs kavereita tähdäten kokoajan kuitenkin maaliin vai iskeäkö suoraan pallon sisään jääden loukkuun vihollisen pallojen taakse, jolloin seuraavalla vuorolla lyönti voi tulla hyvin vaikeaksi.

Nykyään on tavanomaista väittää poliittisia ratkaisuja välttämättömiksi. Väitetään, ettei muita vaihtoehtoja ole. Suomen hallituksessa ministerit naksauttelevat ja taputtelevat vuorotellen toistensa selkärankoja kuitenkaan pääsemättä toivottuun lopputulokseen. Siis toivottu lopputulos kaikkien inhimillisyyttä toivovien ihmisten kannalta olisi, että nykyinen istuva (penkkiin naulattu) hallitus menettäisi asemiaan ja vaihtuisi vähemmistöhallitukseksi tai sitten parempi meille kaikille olisi, että tämä hallitus vain pikaisesti kaatuisi. Mikäli ei niin hengenheitto tässä vielä tulee. Ei ole rajaa miten hallitus leikkaa köyhiltä. Ei ole tulevaisuutta nuorilla. Ei ole tulevaisuutta.

Suomen hallituksen toimet rapauttavat julkisten palveluiden rahoituksen. Tällainen politiikkaa on saanut eliitin hykertelemään onnesta. Ja köyhät vielä hieman kumarrammaksi. Työnantajapuoli saa maksuhelpotuksia, palkansaajapuoli ottaa palkanalennuksia ja se kompensoidaan veroalennuksilla, mikä lopulta maksautetaan yhteiskunnan heikoimpiosaisilla. Kun ihmisille tarjotaan vain epäasiallisia vaihtoehtoja alkavat nämä käyttätytyä lopulta asiattomasti. Tällaiset toimet ihmisten kiusaamiseksi hallitukselta johtavat pahoinvointiin, mielenterveysongelmien kasvuun ja rikollisuus luonnollisesti ottaa lisää asemia.

Suomi on tehnyt lupauksia, joiden toteutumista on hankala mitata. Fipo-laki eli (Laki talous-ja rahaliiton vakaudesta, yhteensovittamisesta sekä ohjauksesta ja hallinnasta tehdyn sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta ja sopimuksen soveltamisesta sekä julkisentalouden monivuotisiakehyksiä koskevista vaatimuskista) velvoittaa Suomea tiettyyn rakenteellisen jäämän tasoon. Kyseisen lain 3§:n mukaan valtioneuvoston on ryhdyttävä tarpeelliseksi katsomiinsa toimiin tilanteen korjaamiseksi mikäli taso ei toteudu. Suomi on siis lailla sitoutunut tiukkojen talouden raamien noudattamiseen. Sopimuksen mukaan talouden ”on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen.” Hallitusohjelmassa tavoiteltavat miljardileikkaukset, jota pidetään välttämättömänä toteuttaa ovat siis sopimuksella solmittu pakko. Sopimusvapaus on perusarvoja markkinaehtoisessa yhteiskunnassamme. Siihen sisältyy sekä oikeus sopia, valita sopimuskumppaninsa ja oikeus olla sopimatta. Valtion tulee huolehtia kansalaisistaan ja se, että valtio solmii sopimuksia, jotka pakottavat kurittamaan kansaansa tai ajamaan osaa kansasta asemaan jossa ei ole toimeentulon mahdollisuutta on sulaa hulluutta eikä tuollaisia sopimuksia tule noudattaa. Sellaiset sopimukset tulee sensijaan välittömästi purkaa.

Työmarkkinapuolella kuhisee. Lakkoliikehdintä käy vilkkaana ja yhteiskuntasopimus kuopataan kerta toisensa jälkeen. Ay-liike on ratsastanut konsensuspolitiikalla jo vuosikymmeniä tehden keskitettyjä ratkaisuja. Samalla on synnytetty luokka, joka alkaa kasvaa jo niin suureksi, että korkemmallakin pallilla istuvat alkavat pikkuhiljaa huomaamaan häiriöitä hyvinvointivaltiossaan. Työmarkkinoille on synnytetty pääasiassa nuorista koostuva työvoima, joiden oletetaan tekevän lakkolaisten työt rikkureina, vakituisten työt kun he ovat lomilla tai sairaana, vakituisten työt kun se alkaa sopia työehtojen polkemisen suhteen työnantajalle. Työnostajapuoli on asemoinut itseään tiukasti jo vuosikymmenen asemiin joissa nuorison on helppo todeta, että tehkää vain työehtojen ja palkkojen leikkaukset, ei kosketa meitä. On ollut pakko tehdä töitä, sellaisilla ehdoilla kuin työmarkkinat suovat. Joku joskus on tapellut vastaan näitä nollasopimuksia ja ihmisenvuokraussopimuksia ja huomannut seuraavaksi olevansa velkaloukussa opintolainan kanssa ja kirjoittelevan pääasiassa toimeentulotukihakemuksia. Nyt nämä ihmiset sen sijaan, että toteuttaisivat porvarien märkiä unia ovat alkaneet taistella. Ihmiset kysyvät, miten voisi lähteä mukaan yhteiskunnallista murrosta ajavaan politiikkaan?

Ihmisten uhraamisen aika on ohi. Mikäli tämä hallitus jatkaa toimiaan ja sehän jatkaa niin yleislakko tulee olemaan ainoa reaalinen vaihtoehto köyhien tuhoamisen estämiseksi. Meidän täytyy löytää solidaarisuus kanssaihmisiämme kohtaan ja meidän tulee astua epämukaviin asetelmiin ja estää nämä epäinhimilliset leikkaushaaveet, joita eliitti on laittamassa toimeen.Yhteiskuntarauha on ollut perinteisesti toivottu tila sekä oikealla, että vasemmalla. Nyt näyttää, että osa ihmisistä mielummin varustautuu porttien taa eristyksiin rauhattomuuksilta ja osa kansastamme ei edes näe mitään hyvinvointia ja rauhaa, jota tulisi puolustaa.

Jotain iloistakin tässä ajassa.

Porvareilta kuulunut älähdys perustuslain jumiuttavasta vaikutuksesta heidän lakihankkeidensa suhteen aiheutti minulle hallitsemattoman riemun kiljahduksen. ”Perusoikeudet helvetti, kova juttu!” ajattelin. Kova juttu. Perusoikeudet ovat olleet vasta hyvin vähän aikaa todella erikseen kirjattuna perustuslakiin mutta tieto siitä, että näissä perusoikeuksissa on eliittiä piinaavaa materiaalia ilahduttaa kyllä yhen likan tuskailua marraskuisen Helsingin pimeillä kaduilla.

Syvällä rakkaudella Mira”yks likka”Auer

cropped-liittox.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s