Pakkonaittamista ja pakolaiskeskustelua

Vuosi 2016 on pyörähtänyt hyvää vauhtia käyntiin. Alku vuotta on sävyttänyt samat otsikot ja asiat mitä vuonna 2015.

Jälleen kerran yritetään neuvotella yhteiskuntasopimuksesta jota edelleen varjostaa hallituksen pakkolait sekä muut leikkaukset mitä tulee koko ajan lisää.

Toinen asia mikä on päivittäin otsikoissa ja puheenaiheena ovat tietenkin pakolaiset ja turvapaikanhakijat. Tämä asia jakaakin mielipiteitä ja aiheuttaa eripuraa työväenluokassa enemmän kuin mikään muu poliittinen kysymys.

 

Aloitetaan kuitenkin perkaamaan Ryhäsen ajatuksia yhteiskuntasopimuksesta.

Kuten varmasti kaikki lukijat tietävätkin, niin viime vuonna näitä neuvotteluja käytiin useaan otteeseen. Syyt miksi neuvotteluissa ei päästy sopuun voi lukea SAK:n ja EK:n sivuilta.

Tärkeämpi kysymys on edelleen pitääkö yhteiskuntasopimuksesta neuvotella näistä lähtötilanteista. Minun mielestäni ei.

Hallituksen korttitalo on alkanut sortua ja pakkolakien perusteet ovatkin yleisesti todettu virheellisiksi ja täten toimimattomiksi kansantalouden kannalta.

Kansalaiset ja erityisesti työväenluokka onkin noussut vastustamaan hallituksen valheellista ja epätasa-arvoista politiikkaa.

Ay-liikkeen rivit ovat vahvistuneet ja julkinen arvostelu hallitusta kohtaan lisääntyy koko ajan. Varsinkin kansainvälinen media on ihmetellyt Suomen hallituksen toimia mitkä on todettu monen asiantuntijan toimesta tuhoon tuomituksi. Erityisesti ulkomailla onkin ihmetelty koulutusleikkauksia, koska koulutus on ollut nimenomaan Suomen valttikortti kansainvälisillä markkinoilla.

Yleisesti on todettu, että Suomen ei pidä kilpailla palkoilla vaan osaamisella ja tuotteiden laadulla.

 

Miksi siis vastustan yhteiskuntasopimusneuvotteluja?

Neuvottelupöydässä on edelleen pelkkiä heikennyksiä palkkoihin ja työehtoihin.

Tämä ei ole terve neuvottelutilanne. Edelleen vain toisella osapuolella on jotain saavutettavaa neuvotteluista.

Sopimus olisi toki hieno asia, mutta paskaa sopimusta ei pidä hyväksyä. Tuolta neuvottelupöydästä ei muuta ole tarjolla.

 

Nyt kun työväenluokka on herännyt ja vahvistunut onkin aika kammeta hallituksen vatuloijat ulos vallankahvasta. Tämä onnistuu vain asettumalla yhteisrintamana hallitusta vastaan yleislakon muodossa.

Ei ole sattumaa, että EK juuri nyt halusi avata neuvottelut uudestaan. Vaikka olivat jo aikaisemmin ilmoittaneet, etteivät tee enää keskusjärjestötason sopimuksia.

Herrojen puntti on alkanut tutista ja nyt yritetään pelastaa vielä osa pakkolakien tuomasta tulonsiirrosta pääomille.

Tässä kohtaa onkin hyvä muistuttaa miten yhteisöveroa alennettiin vuonna 2014 vedoten työllisyyden kasvuun.

Toisin kuitenkin kävi. Työntekijöitä irtisanottiin n.13 000 tuona vuonna ja nyt pörssiyhtiöt ovatkin jakamassa ennätys suuria osinkoja omistajilleen. Arvioiden mukaan n. 11 miljardin euron edestä.

Vertailuna voi käyttää hallituksen kaavailemia 4 miljardin euron säästöjä valtiontaloudessa hallituskauden aikana.

Sipilän puheet, miten kaikkien on osallistuttava talkoisiin, voidaan siis kuitata paskapuheena.

Yhteiskuntasopimusta onkin osuvasti verrattu pakkoavioliittoon.

received_1206555102706720


received_1206555526040011

received_1206559096039654

received_1206559249372972

received_1206559499372947

FB_IMG_1454344841362

Sitten tämä toinen joka päiväinen kestopuheenaihe turvapaikanhakijat.

Olen ikäväkseni seurannut miten tämä asia jakaa duunareita ja myös ay-vaikuttajia.

Välillä väittelyiden nostattama mielipiteiden aalto lyö yli laidan ja seurauksena on työläisten yhteisrintaman rakoileminen. Tätä emme kaipaa taistelussa ahneita kapitalisteja vastaan.

Sananvapautta on toki kunnioitettava ja mielipiteensä pitää voida kertoa.

Toivoisin kaikkien kuitenkin perustavansa mielipiteensä faktoihin eikä huhuihin tai vääristeltyihin uutisointeihin. Tällä viittaan vasta- ja vihamedioiden lähteisiin ja uutisointiin.

Toisekseen sananvapauden nojalla ei saa yllyttää viharikoksiin tai muuhunkaan laittomuuksiin.

 

Ulkomaalaisten rikostilastot nousivat esille poliisin julkaistua ne viime vuodelta.

On päivän selvä asia, että kun maahanmuutto lisääntyy, niin lisääntyy myös kappalemääräisesti ulkomaalaisten tekemät rikokset Suomessa.

Kiinnostavaa olisikin tietää paljonko Suomalaiset tekevät rikoksia Tallinnassa tai Tukholmassa.

Suurin osa kun on noilla reissuilla tanakassa tuiskeessa.

Maahanmuuton lisääntyminen on nostanut joidenkin alueiden rikostilastoja. Tällä viittaan esimerkiksi vastaanottokeskusten läheisyydessä lisääntyneeseen rikostenmäärään.

 

Tässä ei ole mitään ihmeellistä. Mietitäänpä vaikka kesän yleisötapahtumia ja esimerkiksi tangomarkkinoita. Seinäjoella laitetaan jalalla koreasti, mutta myös järjestyshäiriöiden määrä kasvaa merkittävästi tuona viikonloppuna.

Tässä yhteydessä on mainittava metallimusiikin ystävänä, että Tuska festivaalit ovat saaneet useana vuotena kiitosta poliisilta järjestyshäiriöiden vähyydestä tapahtumassa.

Tässä hyvä esimerkki miten stereotypia ei pidä paikkaansa.

Tangokansa painii ja rähisee pohjanmaalla kun metallimöröt moshaavat ja örisevät harmittomasti.

Ennakkoluulot ovatkin perisyntimme.

Olen itse syyllistynyt myös ihmisten arvioimiseen kuulopuheiden ja ennakkoluulojen perusteella. Usein kun on henkilökohtaisesti jutellut ihmisen kanssa, niin käsitys henkilöstä muuttuu ja huomaa miten hölmö sitä on itse ollut kun on muodostanut mielipiteen kuulopuheiden perusteella.

Oppia ikä kaikki!

Olen myös kuvaillut itseäni sanoilla – en ole niin mulkku miltä näytän-

Joskus karun ulkokuoren alla voi olla jotain ihan muuta…

 

Olen itse pitänyt tarkoituksella matalaa profiilia maahanmuutto keskusteluissa. Ei sillä etteikö minullakin olisi selvä mielipide asiaan, vaan siksi, että en halua heittää bensaa liekkeihin. Varsinkin nyt kun olen aloittanut luottamusmies tehtävässä, minun pitää pystyä toimimaan kaikkien liiton jäsenten kanssa yhteistyössä työpaikalla. Tämä edellyttää vuoropuhelua työntekijöiden keskuudessa ja toivoisinkin meidän keskittyvän työväestön kannalta tärkeämpiin seikkoihin, jotta säästytään turhalta keskinäiseltä riitelyltä.

 

Tehdään vuodesta 2016 työväenluokan vuosi.

 

Työmies Haukka-Ryhänen

Mainokset

One thought on “Pakkonaittamista ja pakolaiskeskustelua

 1. On ihan totta, että osittain rikosten lisääntyminen maahanmuuttajien lisääntymisen yhteydessä johtuu siitä, että rikokset lisääntyisivät milloin tahansa kun tulisi paljon mitä tahansa 20-38 vuotiaita yksinäisiä ja taustastaan irroitettuja miehiä.

  Samaan aikaan on kuitenkin väärin luoda vaikutelma siitä, että kantasuomalaisten korkea omiin perheenjäseniin kohdistuvien seksuaalirikosten määrä tarkoittaisi sitä, että keskiverto ei-muslimi tekee vähemmän tai vain yhtä paljon vaikkapa seksuaalirikoksia omia perheenjäseniään kohtaan, ottaen nyt huomioon senkin, että somalinaisista jo valmiiksi 70% on silvottu ja heidän Suomessa syntyneillä tyttärilläänkin on moninkertainen riski tulla seksuaalisesti pahoinpidellyksi oman lähipiirinsä toimesta kuin muilla suomalaisilla.

  Se, että nimenomaan muslimiuskoiset syyllistyvät seksuaalirikoksiin ja pahoinpitelyihin suhteutettuna useammin kuin ketkä tahansa muut, vaikkapa ei-muslimi kurdit tai venäläiset, ei ole rasismia vaan kulttuurin ymmärtämistä. Islamin uskon linkittyminen rikollisuuteen ei poistu listaamalla absoluuttisia numeroita muiden suomalaisten tekemistä rikoksista silloinkaan vaikka niitä on paljon ja liikaa.

  Varauksellinen suhtautuminen mulsimien kulttuuriin on kaikkien etu, ja sitä toivovat ja tarvitsevat eniten juuri muslimien sosiaalisissa piireissä kasvavat. Suomen velvollisuus on mahdollistaa ihmisoikeuden kunnioitus kaikille suomalaisille, myös muslimeille, ja siksi islam on nähtävä uhkana ja käsiteltävä uhkana.
  Mulsimien ihmisoikeudet eivät voi toteutua länsimaissa tasa-arvoisella tavalla jos heitä ei auteta tukemaan heidän omia ihmisoikeuksia islamin uhkaa vastaan. Tuntuu usein, että islamisaation uhasta ollaan huolissaan enemmän muslimimaissa kuin Suomessa… varmaan juuri siksi, kun suomalaiset eivät tiedä tarpeeksi islamista.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s