Kuuleeko PAMin hallitus?

 

cropped-liittox.jpg

Yheltä likalta alettiin kysyä PAMin hallituksen toimesta kikystä. No äkkiä vastasin ja mietin nyt, että kuulevat varmaan mutta kuuntelevatko?

PAMin hallitus käsittelee kilpailukykysopimusneuvottelun tulokset 31.5.2016 kokouksessaan ja sitä ennen on kerrottu kuultavan jäsenistöä, sopimusalatoimikuntia sekä PAMin valtuustoa.

Sain PAMin suurimman ammattiosaston johtokunnan os.001 Helsingin Kauppatyöntekijät ry:n johtokunnan jäsenenä vastattavakseni kyselyn kilpailukykysopimuksen toteutustavoista. Kysely tuli pääsiäisen alla 24.3.2016 torstaina ja vastaukset tuli palauttaa seuraavalla viikolla. Vastasin maanantaina 28.3.2016.

Vastasin seuraavalla tavalla puheenjohtajallemme, joka välittää viestin eteenpäin.MiraVeeraVictory

”Tervehdys,

Kommenttejani kikyn toteutustavoista.

PAMin hallitus hylkäsi sopimuksen jo kerran ja sen jälkeen asetti tiukat reunaehdot, joiden toteutuessa ilmoitettiin, että voidaan lähteä neuvotteluun. Kertoo mielestäni paljon sopimuksen sisällöstä, että PAMin hallitus on sopimuksen jo kertaalleen hylännyt. Nyt ollaan todettu kuultavan jäsenistöä (tämä aika pikaisella aikataululla lomien ajaksi vastattavaksi lähetetty) ja sopimusalatoimikuntia kuullaan ja lisäksi toukokuussa otetaan huomioon valtuuston kokous, johon itse tulen osallistumaan.

Se, että kyselyssä etsitään vaihtoehtoja toteuttaa näitä heikennyksiä on mielestäni epärehellistä ja lisäksi tässä kyselyssä ei käsitellä merkittäviä tulonsiirtoja työntekijäpuolelta työnantajapuolelle sekä hallituksen esittämiä leikkauksia yhteiskunnan eri sektoreille mitkä vaikuttavat suoraan palkansaajienkin asemaan, heidän perheidensä asemaan, ystäviensä ja ympäristön asemaa. Nämä liittyvät kokonaisuuteen, jota Suomen hallitus on toteuttamassa ja emme ole valtavana joukkona mitenkään irrallaan yhteiskunnasta ja siinä tehtävistä ratkaisuista.

PAMin pitäisi keskittyä parantamaan äärimmäisen heikkoon asemaan ajettuja pienyritysten työntekijöitä. Näitä yhtä merkittäviä PAMilaisia jäseniä on unohdettu puolustaa niillä kymmenillätuhansilla työpaikoilla, joissa ei ole luottamusmiesverkostoa. Eikä sellaista mahdollisuutta järjestää, esimerkiksi työsuhteen muotojen (nollasopimukset, määräaikaiset työsopimukset, vuokratyö jne. ) tähden.

Lisäksi palkat ovat tällähetkellä täysin riittämättömiä elämiseen ja sen lisäksi työsuhteiden osa-aikaisuus on merkittävä ongelma ja aiheuttaa yhteiskunnalle kustannuksia kun PAMilaiset joutuvat turvautumaan yhteiskunnan muihin tukimuotoihin.

Pääsiäisterveisin

Mira-Veera Auer”

Kaikella rakkaudella Mira ”yks likka” Auer ❤

Sipilä PAM koira

 

Mainokset

4 thoughts on “Kuuleeko PAMin hallitus?

  1. Ihan uteliaisuudesta tahdon kysyä, että miksei täällä ole näkyvissä kommentteja? Eikö täällä käy monikaan, vai onko kyseessä blogisensuuri?

    Omana mielipiteenäni haluan sanoa, ettei meillä ole vieläkään resursseja uskottavaan yleislakkoon.

    Tykkää

  2. Lievä riitasointu siinä, että otsikkona on ”Kuuleeko [etc]”, mutta teillä etujoukoissa kiinnostus meihin massoihin on vieläkin lievempää.

    Mutta onko meillä resursseja yleislakkoon, ja jos on, miten te johtajat sen käyttäisitte?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s