SAK vie Suomen sosialismiin!

Työväenliike

Kilpailukykysopimus (kiky) on solmittu reilu kaksi kuukautta sitten ja täytyy myöntää, että edelleenkään en ole sitä voinut sulattaa. En ole löytänyt siitä mitään hyötyä kenellekään muulle, kuin käytännössä suuryritysten omistajille. En, ennen kuin tajusin erinomaisen juonen, jota ei ole liiemmin julkisuudessa spekuloitu. Nimittäin, työväki ottaa sen myötä tuotantolaitteet haltuunsa!

Kilpailukykysopimuksen yhteydessä on sovittu työeläkelaitosten edustuksesta. Niissä on tähän saakka ollut enemmän työnantajien edustajia, mutta muutos on jo ovella. Kun palkansaajat alkavat kikyn myötä maksamaan enemmistön sosiaalivakuutusmaksuista, muuttuu heidän edustus työeläkelaitoksien hallinnossakin enemmistöksi. Työväki saa siis vastuulliseksi tehtäväkseen mahdollisuuden päättää mihin eläkeyhtiöiden massiiviset, yli 180 miljardin euron varat sijoitetaan. Ostetaan siis suomalaisyhtiöistä karhun osa eläkeyhtiöille, istutetaan työläiset yritysten hallituksiin ja päätetään työn hedelmien jakamisesta tasapuolisesti.

Millään toisella suomalaisella taholla ei ole mahdollisuutta kilpailla työeläkelaitosten varallisuuden kanssa, joten valta on mahtava. Kun mietin asiaa tarkemmin, tajusin ongelman: laki säätelee eläkeyhtiöiden sijoitustoimintaa erittäin tarkasti. Tällä hetkellä eläkeyhtiö ei voi olla missään yhtiössä enemmistö osakkaana, jolloin määräysvaltaakaan ei samalla tavalla ole.

Mutta SAK ja SDP ovat miettineet tämänkin! Tietty! Heillä on jopa kikyn takuumiehiksikin tituleeratut kätyrit rivissään, nimittäin Antti Rinne ja Lauri Ihalainen, nuo ay-liikkeen johdon kirkkaimmat tähdet! He auttoivat Juha Sipilää ja Olli Rehniä leipomaan sopimuksen maaliin ja kiirehtivätpä jopa kilpailemaan julkisuudessa siitä, että saisivat varmasti sopimuksen synnystä myös kiitoksensa. Tämä oli pitkän juonen yksi lyhyt näytös. Sillä haluttiin valaa oikeistopuolueisiin usko siitä, että SDP on luotettava ja erittäin hyödyllinen hallituskumppani tulevia hallituksia muodostettaessa ja aatteen miehet olivat valmiita uhraamaan henkilökohtaisen maineensa ja uskottavuutensa työväenluokan edustajina.

Kun sitten tulevissa hallituksissa demarit astuvat valtaan, tulevat he muuttamaan eläkeyhtiöiden sijoitustoimintaa säätelevää lakia siten, että työläiset pääsevät konkreettisesti valtaamaan yhtiöt. Koko juoni sai alkunsa vuonna 1990, kun Lauri Ihalainen valittiin SAK:n puheenjohtajaksi. Jo seuraavana kesänä SAK:n tavoitteista poistettiin tuotantovälineiden sosialisoiminen. Lauri näet taisi ymmärtää, että ei sitä ole tässä nykymaailman menossa mahdollisuus toteuttaa ääneen huutamalla, vaan homman pitää tapahtua vaivihkaa.

Nyt ollaan jo lähellä sitä pistettä, jossa tuotantovälineiden haltuunotto on käytännössä mahdollista. Silloin työläistä ei enää riistetä, eikä hän ole riippuvainen eliitin näennäisestä good willistä! Kohta kaikki tuotannon lisäarvo voidaan käyttää palkkojen maksuun, tuotannon ja tuotteiden investointeihin sekä työpaikkojen turvaamiseen. Enää ei tarvitse pelätä jokavuotisia yt-neuvotteluita ja että johtajat veisivät lisäarvon osinkoina yhtiön omistajille.

Lähes kaikki yllä mainittu on vain märkää toiveunta, mutta eikös sitä niin sanota, että toivossa on hyvä elää? En kuitenkaan pahastu, mikäli tämä idea varastetaan ja sitä lähdetään toteuttamaan. Työläisten yhtenäisyys on voimaa! Ja koska yhtenäisyyttä on syytä vaalia ja rakentaa, suuntaan edelleen tarmoni hallituksen kaatamiseen ja ensimmäisenä lähden osoittamaan mieltäni 3.9. Joukkovoiman mielenosoitukseen hallituksen kaavailemia uusia leikkauksia kansaa kohtaan.

 

Rakkaudella, harvainvallan nujertamista toivoen,

Tuomiovaara

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s